lørdag 2. april 2011

Garnfangst på New Zealand

Eg er heldig. Kjempeheldig. Eg har fått fått reise til New Zealand, Australia og Hong Kong på jobb for å spele og danse. JA - eg er kjempeheldig!
Turen varte i 11 dagar og fritid var det svært så lite av. Dansing og speling var det derimot mykje av! Men etter mottaking og danseoppvisning hjå ordføraren i Dannevirke fekk me ein halv time fri til handling. Turen gjekk sjølvsagt då inn i alle butikkar der det kunne vere mogelegheit for å få kjøpt lokalt garn frå New Zealand. Det var ikkje så enkelt, for nesten alle på New Zealand som strikka spann garnet sitt sjølv vart eg fortalt. Men likevel, her er fangsten frå landet på andre sida av verda:


Det er til saman 1500 gram (og 4 km) garn. Var litt usikker på om eg fekk tatt med garnet inn til Australia dit me skulle etterpå, men det gjekk heldigvis fint. Australia har jo så strenge reglar for kva ein kan ta med inn i landet og ikkje, men kjempeglad for at eg fekk med meg garnet mitt heim!

Det mørkebrune garnet heiter Wanaka Station og er frå Christ Church. Det er spinni frå svart og kvit saueull og er ikkje farga i etterkant. Det lysebrune og kvite garnet heiter Kairanga Handcrafts og er frå Palmeston North. Ulla er frå farga sauer som er avla i Manawatu. Manawatu er ein region heilt sør på nordøya, og det var der me var det aller meste av tida me var på New Zealand. Men det kjekkaste garnet å få tak i er det kvite garnet på toppen av garnstablen på bildet. I eit lite ledig augeblikk i Norsewood gjekk eg innom kyrkja, og der inne sat det lokale husflidslaget (Dannevirke spinners and weavers) og spann garn! Tre damer sat rundt altaret med kvar sin rokk! Eg vart eigentleg så overraska at eg eigentleg ikkje fekk teke eit ordentleg bilde av dei, så dette var det beste eg hadde...

Kyrkjespunni garn!!
Men uansett, garn-galen som eg er spurte eg om dei hadde garn til salgs, noko dei eigentleg ikkje hadde. Men ei snill dame hadde akkurat spunne ferdig ei hespe, og ho solgte den til meg likevel! Kva strikkar ein så av garn som er spunne i kyrkja? Kyrkjevotter eller englar? :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar